Dejavnosti

Dejavnosti društva so:

• organiziranje plesnih tečajev in družabnih plesnih animacij
  • gledališko in glasbeno ustvarjanje
  • športne aktivnosti (pohodi, tek)
  • izleti
  • obisk kulturnih prireditev
  • družabne igre
  • druženje, pogovori, svetovanje in pomoč v stiski

Druženje in plesne animacije potekajo ob sredah, petkih in sobotah. Ostale dejavnosti društva pa se izvajajo občasno, glede na priložnosti ter v skladu z interesi in vzpodbudami članov, v povezavi z drugimi društvi, skupinami in posamezniki.

Ples

Plesna dejavnost je osrednja dejavnost društva. Društvo neguje družabni ples na kakovostni in kulturni ravni po zgledu mojstra Adolfa Jenka. Na plesnih animacijah udeleženci upoštevajo pravila plesnega bontona. Društvo poudarja pomen plesa, saj ta spada med dejavnost, ki ki zadostuje vsem trem sestavinam zdravja: biološkim, psihološki in socialnim. Za ples ni nikoli prepozno.
Ples je visoka oblika čustvenega in telesnega načina komuniciranja, izraža posebno lepoto in prinaša zadovoljstvo, če temelji na sodelovanju in zaupanju. Tisti, ki se ukvarjajo s plesom, postajajo vedno bolj družabni in samozavestni. Sklepajo nova prijateljstva in tudi ljubezni. Vse pa druži skupna stvar – uživanje v glasbi in plesu.

Plesne animacije

Člani društva lahko svojo ljubezen do plesa uresničijo vsako soboto v sodelovanju s Plesnim centrom Fredidance, v prostorih v Ljubljani, na Zadobrovški ulici 88. Parkirišče za osebna vozila je brezplačno, na dogodek pa se je možno pripeljati tudi z avtobusoma št. 12 in 25. Na plesnih animacijah so dobrodošli člani društva in tudi nečlani, ljubitelji plesa, tako dobri plesalci kot tudi tisti, ki se plesnih korakov šele učijo. Dobrodošli so plesni navdušenci iz vseh predelov Slovenije.
Člani društva se imajo možnost plesno izpopolnjevati ob sredah (od 20. do 22. ure) v prostorih društva v Ljubljani, na Bratovševi ploščadi 30, kjer je ob petkih (od 19. do 22. ure) tudi preplesavanje. Preplesavanje je za člane društva brezplačno. Več informacij o tekočih plesnih dogodkih društva preberite tukaj.

Posebnost plesnih animacij društva je, da se vsakokrat plešejo poleg standardnih in latinsko ameriških plesov, salse, bachate, kizombe, polke in valčka tudi priljubljeni skupinski plesi in četvorka. Plesno glasbo izbira, ureja in predvaja eden od plesnih učiteljev PK Fredi, občasno pa jo v živo izvajajo tudi različni priznani izvajalci.
»Dan, v katerem vsaj enkrat malce ne zaplešeš, je izgubljen.« (Nietzsche)